Alkalmazási lehetőségek

Betegségek:  Mindenféle és fajta betegség eredeti lelki okainak rendbetétele, akár a hagyományos orvosi kezelés kiegészítő terápiájaként is.

Lelki problémák, nehézségek:  Félelmek, önbizalomhiány, bizonytalanság, önvád, magányosság, szomorúság, depresszió, reménytelenség, pesszimizmus, keserűség, türelmetlenség, zárkózottság, szorongások, agresszió, kényszeresség, fáradtság, álmatlanság, gyász, lelki trauma, sérülés stb.

Stresszhelyzetek, életkrízisek:  Párkapcsolati problémák, iskolai vagy munkahelyi nehézségek, beilleszkedési zavarok, életkorral kapcsolatos krízisek, haláleset feldolgozása stb.

Várandósok, kismamák:  Az áldott állapot alatti aggodalmak, szorongások, és a szüléstől való félelem megszüntetése. Fáradtság, alvásproblémák, hányinger, rosszullétek, erős érzelmi hullámzások, az új élethelyzet elfogadása, anyaság könnyebb megélése. Felelősség elfogadása, hit és bizalom abban, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik. A szülés utáni depresszió elkerülése, feloldása.

Újszülöttek:  A születés traumáinak feloldása, a világtól való félelem elmulasztása, az ősbizalom helyreállítása.

Gyermekek:  Félelmek, éjszakai bepisilés. Szülői, iskolai konfliktusok feldolgozása, elhanyagoltság, magányosság érzet. Óvodai, iskolai beilleszkedés. Tanulási nehézségek, koncentrációs zavarok. Zárkózott, nehezen nyíló gyermek oldása. Hiperaktivitás, túlzott agresszió, függőség.

Rehabilitáció:  Súlyos betegségek, balesetek után az egyensúly újbóli visszaállítása, az önbizalom, a remény, életkedv és a pozitív hitek megerősítése, gyógyulások elősegítése.

Méregtelenítés:  Mindenféle böjtkúrák, méregtelenítő kúrák ideális kísérője. Segíti a lélekben testben felhalmozódott mérgek távozását. Erőt, energiát és kitartást ad a kúra végig-viteléhez.

Állatok: Betegségek, sérülések, műtétek utáni gyógyulásának támogatására. Félelmek elmulasztására. Fájdalmak csillapítására.

Növények:   Beteg növény életre keltése, az egészséges dús burjánzása, és virágzása.

Mire NEM jó a Bach-virágterápia?

Megelőzésre, mivel a Bach-virágok ott tudnak csak ismét egyensúlyt teremteni, ahol az egyensúly megbomlott, diszharmónikus állapot alakult ki. Amíg az egyensúly megvan, addig a Bach-virágok révén nem jöhet létre hatás, de nincs is rá szükség, hiszen az egyensúly nem más, mint az egészséges állapot.

Manipulációra: sem felnőtteknél, sem gyermekeknél nem lehet a manipuláció eszköze. A Bach-virágok csak akkor hatnak, ha valóban szükség van rájuk. Másrészt a virágok a személyiség kibontakozását segítik, és visszavezetik az embert önmagához – tehát egy olyan síkra, ahol kevésbé manipulálható.

A Bach-virágokkal tehát nem hívhatók elő olyan állapotok, amelyek az illetőben nincsenek meg. Ugyanis a virágokkal nem viszünk be kívülről semmit, hanem csak azt hozzuk a felszínre, ami már eredetileg is ott volt, csak a diszharmonikus állapot kialakulása miatt elfedésre került.