Holisztikus kineziológia

onismeret

„A holizmus kifejezés (a görög „holos” szóból) a teljesség figyelembevételét jelenti. A holisztikus szemléletű gyógyítás az embert egésznek tekinti, feltételezi testének, szellemének és érzelmeinek egységét. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.”

Miben más a holisztikus kineziológiai kezelés?

A találkozásunk során a teljes embert nézem. Van amikor testi szinten van hiánya, és van amikor az érzelem munkával érünk el nagyobb sikert. Mivel minden ember más és más, ezért vagy testi, vagy érzelmi vagy szellemi szinten érdemes először alapozni, hogy a hatás tartós és célravezető legyen. A cél az egészség, és az érzelmi kibillentség helyreállítása.

A kineziológiai izomteszttel könnyen lehet a testtel és a tudatalattival kommunikálni, testi szinten és érzelmi szinten mire van szüksége. Ez nagy segítség, hiszen ezt a fajta testkommunikációt, testérzékelést régen elveszítettük magunkkal. Talán amikor még kicsi babák voltunk, pontosan tudtuk a saját szükségleteinket, hogy éhesek vagyunk, fázunk, fáj a pocink, vagy egy kis figyelemre, szeretetre vágyunk, és ennek hangot is adtunk, kifejeztük mindazt, amit éreztünk. Felnőttként sokszor ez már nincs így, mert elnyomjuk saját vágyainkat, érzelmeinket, és a sok sok túlfinomított, és előregyártott tartósított étel is elnyomja testünk valódi jelzéseit.

Erre példa egy kedves kliensem, aki teljesen elvesztette testével és önmagával a kapcsolatot:

Betti érzelmi stabilitási problémával keresett meg. Valahogy megcsömörlött az élete, nem látta a további kiutat, elvesztette a motivációját, kedvetlen és néha megmagyarázhatatlan szomorúság tört rá. Teszteltem, hogy először testi szinten kéne elindulni ahhoz, hogy ki tudjon jönni ebből az állapotából. Megbeszéltük, hogy változtatunk a táplálkozásán, izomteszttel megállapítottuk, hogy milyen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat vigyen be a testébe, ahhoz, hogy stabilabban érezze magát. Továbbá odafigyel a több mozgásra, és hogy mi okoz Neki örömet. Ha úgy érezte, hogy kényeztetésre vágyik, felkeresett egy jó masszőrt, vagy elment szaunázni. Egyre erősebbnek érezte magát, egyre jobban kezdte magát érezni a bőrében. Ezután tudtunk az érzelmekkel dolgozni, hogy mi is okozza Nála ezt a kiégettséget. Így gyorsabban és stabilabban tudtunk haladni. Ma már boldog, és az élete olyan irányba halad, amit szeretne.
(Köszönöm Betti, hogy részese lehetettem ennek a szép folyamatodnak)

A holisztikus kineziológia nem alkalmas betegségek diagnosztizálására. 
Inkább lehetőség, a helyes életmód kialakítására az egyensúlyhiány felderítésére.
Abban tudok segíteni, hogyan érhetjük el a jól-lét érzését.